BIM

Bij het virtueel bouwen zijn vaak duizenden componenten nodig. Een Bim Modelleur wil elk component niet zelf construeren en voorzien van informatie. Er zijn inmiddels vele bibliotheken om uit te kiezen en elke bibliotheek heeft zijn eigen eigenschappen. Er zijn zowel commerciƫle als niet-commerciƫle bibliotheken beschikbaar, maar meestal dient er voor beiden betaald te worden.

Als toeleverancier aan de bouw zult u steeds vaker benaderd worden om in een vroeg stadium, (offertestadium) uw producten in een 3D CAD bestand aan te leveren, bij voorkeur voorzien van technisch en prijstechnische informatie. U wordt geconfronteerd met een spanningsveld, u wordt gevraagd kostbare informatie te verzorgen zonder dat u zeker bent van de uiteindelijke opdracht.
Echter u kunt er van verzekerd zijn dat als u in de nabije toekomst uw producten niet in deze vorm kunt aanbieden u uw concurrentiepositie zult verzwakken.

De kans om partner te worden in een BIM project is vele malen groter als u uw producten met de juiste informatie kunt aanbieden. 3D-Engineering wil graag uw partner zijn in de uitwerking van uw producten naar BIM componenten zodat deze kunnen worden opgenomen in een BIM ObjectenBibliotheek.