Enschede/Kalanderstraat

Date:01 aug, 2016

Client:Metadecor Kampen

Enschede/Kalanderstraat

In het centrum van Enschede heeft architectenbureau BFAS een opvallend nieuw winkelcomplex aan de Kalanderstraat ontworpen. Op de belangrijkste hoek van de gevel zijn panelen aangebracht voorzien van een opvallend patroon met ellipsvormige gaten. Onder deze scherpe hoek is een zeven meter hoge gebogen glazen gevel het antwoord op de afgeronde hoek van het pand dat er tegenover ligt. Hiermee wordt daarmee tegelijkertijd een uitnodigend gebaar naar het winkelend publiek gemaakt. Op genoemde hoek zijn perfopanelen samengesteld tot een zes centimeter dikke cassette. De diepte van de perforatie zorgt voor verschillende lichtschakeringen. De dikte van de panelen wordt mogelijk gemaakt doordat deze zijn opgebouwd uit drie segmenten die aan elkaar zijn gekoppeld. In deze samenstelling zijn versterkingen toegevoegd, waardoor het paneel ook een constructieve functie heeft. Bovendien is er hierdoor geen extra hulpconstructie nodig en ziet de gevel er van binnen en buiten hetzelfde uit. Tussen de gevel en het glas is ruimte voorzien, waardoor onderhoud ook mogelijk is.

 

previous arrow
next arrow