Trappenbouw

Trappen:

Een Trap bouwen mag beschouwd worden als een specialisme. In de meeste gevallen is het bouwen van een trap maatwerk en wordt er een uniek en functioneel object aan een gebouw toegevoegd. Loopeigenschappen, materiaalafwerking en het voldoen aan de wettelijke regelgeving zijn zaken waar tijdens het ontwerp rekening mee moet worden gehouden 3D-Engineering heeft een jarenlange ervaring met al deze aspecten. U kunt er vanuit gaan dat het ontwerp getoetst wordt aan het bouwbesluit 2012 en de NEN 3509
Trappen zijn er in veel hoedanigheden De meest eenvoudige trappen zijn de rechte steektrappen en de spiltrappen complexer wordt het als de trappen verdreven zijn en er sprake is van combinatie met meerdere materialen hierbij valt te denken aan natuursteen, glas en RVS.

 

 

Balustrades:

In combinatie met de trap wordt vaak een balustrade toegepast echter ook kan een balustrade gevraagd worden op balkons en galerijen waarbij de trap geen rol speelt. Ook deze producten komen in een grote variƫteit van vormen en materiaalkeuzen aan bod binnen de mogelijkheden van 3D-Engineering. Door de jaren heen zijn er van veel producten parametrische modellen ontworpen waarbij een trap gegenereerd wordt door enkele gegevens in te vullen. Deze mogelijkheid geeft een enorme tijdsbesparing welke natuurlijk terugkomt in de prijsstelling van de werkzaamheden.