Archives

  • 0

Alexanderplein

Engineering van de achterconstructie en de perfopanelen voor de upgrade van de gevel van een kantoorgebouw aan het Prins Alexanderplein in Rotterdam. In de perforatie is de maas en een gedeelte van Rotterdam weergegeven.

 

IMG_5180
Designperforatie_Prins_Alexanderplein_5-1672x903
Designperforatie_Prins_Alexanderplein_4-1672x903
Designperforatie_Prins_Alexanderplein_4-1672x903
previous arrow
next arrow

  • 0

Kalanderstraat

In het centrum van Enschede heeft architectenbureau BFAS een opvallend nieuw winkelcomplex aan de Kalanderstraat ontworpen. Op de belangrijkste hoek van de gevel zijn panelen aangebracht voorzien van een opvallend patroon met ellipsvormige gaten. Onder deze scherpe hoek is een zeven meter hoge gebogen glazen gevel het antwoord op de afgeronde hoek van het pand dat er tegenover ligt. Hiermee wordt daarmee tegelijkertijd een uitnodigend gebaar naar het winkelend publiek gemaakt. Op genoemde hoek zijn perfopanelen samengesteld tot een zes centimeter dikke cassette. De diepte van de perforatie zorgt voor verschillende lichtschakeringen. De dikte van de panelen wordt mogelijk gemaakt doordat deze zijn opgebouwd uit drie segmenten die aan elkaar zijn gekoppeld. In deze samenstelling zijn versterkingen toegevoegd, waardoor het paneel ook een constructieve functie heeft. Bovendien is er hierdoor geen extra hulpconstructie nodig en ziet de gevel er van binnen en buiten hetzelfde uit. Tussen de gevel en het glas is ruimte voorzien, waardoor onderhoud ook mogelijk is.

 

Formatura_Designperforatie_Kalanderstraat_Enschede_3-1672x903
Formatura_Designperforatie_Kalanderstraat_Enschede_4-1672x903
Formatura_Designperforatie_Kalanderstraat_Enschede_5-1672x903
Formatura_Designperforatie_Kalanderstraat_Enschede_12
previous arrow
next arrow

  • 0

Oldtown Court

Engineering van de bevestigingsconstructie en de Aluminium panelen voor de gevel van een nieuw gebouw in hartje Praag. Met de perforaties wordt het organische patroon overgezet in de panelen. Alle geperforeerde panelen samen vormen het beeld uit een impressie van de Architect.

 

ricardo_bofill_taller_arquitectura_obecni_dvur_prague_07-1672x903
ricardo_bofill_taller_arquitectura_obecni_dvur_prague_05-1672x903
ricardo_bofill_taller_arquitectura_obecni_dvur_prague_06
ricardo_bofill_taller_arquitectura_obecni_dvur_prague_03-1672x903
ricardo_bofill_taller_arquitectura_obecni_dvur_prague_02-1672x903
previous arrow
next arrow
]


  • 0

Heerema

In het nieuwe gebouw van Heerema Marine Contractors heeft Metadecor een prachtige wand gerealiseerd. De wand bestaat uit aluminium panelen met een designperforatie. De perforatie is gemaakt a.h.v. een fotoprint waarin de werkzaamheden van Heerema uitgebeeld. 3D-Engineering heeft voor Metadecor de achterconstructie en de panelen uitgewerkt in een 3D model alsmede de NC bestanden en werktekeningen.

 

Heerema_Leiden_4-1672x903
Heerema_Leiden_3-1600x903
Heerema_Leiden_1-1672x903
previous arrow
next arrow

Recente reacties

    Archieven

    Categorie├źn

    • Geen categorie├źn